Hoppá, 20 évvel az első rész után folytatódik az Underworld franchise

A Len Wiseman rendezésében készült Underworld mára gyakorlatilag kultikussá vált.

A film történetét a legegyszerűbben úgy lehetne összefoglalni, hogy “vámpírok háborúznak vérfarkasokkal”, Wiseman pedig egy friss interjúban beszélt arról, hogy tisztában van azzal, hogy vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy a film alapötletét az Alkonyatból merítette.

“Mivel az Alkonyat olyan hatalmas siker volt, az emberek a Comic-Conon megkérdezték, hogy az Underworldöt az Alkonyat ihlette-e. Erre én azt feleltem, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy Kristen Stewart megszületett-e már akkor, amikor a filmet forgattuk. Viszont ahogy telnek az évek, úgy egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy az Alkonyat ‘sötét verzióját’ forgattuk-e, amelyre én csak annyit válaszolok, hogy ez egyáltalán nem így van, ők csinálták meg az Underground ‘fényesebb változatát’ - mondta a rendező az Entertainment Weekly magazinnak.

A Wiseman és egy Kevin Grevioux ötletein alapuló Underworld megvalósítása azonban egyáltalán nem volt egyszerű, hiszen több stúdió is visszautasította a forgatókönyvet. Végül a Lakeshore Entertainment nevű produkciós céggel kötött szerződést, amely akkoriban leginkább a Julia Roberts főszereplésével készült romantikus vígjáték, a Oltári nő elkészítéséről volt ismert. 

Az Underworld végül 95 millió dolláros bevételt termelt, illetve további három folytatás is készült belőle, Kate Beckinsale pedig szintén visszatért a film főszerepében. Wisemant most arról is megkérdezték, hogy készülhet-e további folytatás a szériához.

“Van egyfajta trend, amely már kialakult erre vonatkozóan. Nem beszélhetek róla, de az biztos, hogy az Underworldnek van jövője” - jegyezte meg a rendező. Ehhez fűződően felmerült a kérdés, hogy megvalósulhat-e a franchise sorozatváltozata, amelyről évekkel korábban már szó volt, amelyre Wiseman csupán annyit felelt:

“Ez az, amire én is utalok.”

75 Underworld  (2003)

akció | fantasy | thriller

A Vámpírok és a Lycanok évszázadok óta viszálykodnak. Amikor azonban egy vámpír harcos, Selene tudomására jut, hogy ellenségei a létezésüket sem sejtő emberek közül... több»