35 Macskák  (2019)

Hugh Jackman alighanem karrierje élete egyik legjobb döntését hozta meg azzal, hogy elvállalta Jean Valjean szerepét A nyomorultakban, amely végül egy Oscart is hozott a számára.

Legalább ilyen jó döntésnek bizonyult azonban nemet mondani Tom Hooper következő rendezésére a tavaly mozikba került Macskákra, amely enyhén szólva is hatalmas bukásnak számít, és amelyen mind a kritikusok, mind pedig a rajongók is igencsak elverték a port.

A The Daily Beastnek adott interjújában a színész azt is elárulta, hogy miért volt kénytelen nemet mondani a rendezőnek: “Rengeteg lehetőség állt rendelkezésünkre arra vonatkozóan, milyen időbeosztást is találjunk a számomra...de egyszerűen nem volt időm elvállalni” - jegyezte meg Jackman.

A Macskák egyik legnagyobb buktatójaként a film vizuális megoldásait kifogásolták, a későbbiekben azonban a digitális trükkökért felelős csapat több tagja is azt nyilatkozta, hogy nem volt épp zökkenőmentes a közös munka Hoperrel, minthogy a rendező megalázóan és tiszteletlenül bánt velük a munkálatok alatt.