Idén is jön a Szlovén Filmnapok!

A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Toldi mozi ad otthont a Szlovén Filmnapoknak. Egy hónap múlva, 2019. október 10. és 12. között a magyar közönség három díjnyertes szlovén alkotást tekinthet majd meg. Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.

Egy hónap múlva, 2019. október 10. és 12. között rendezik meg az immár negyedik Szlovén Filmnapokat. A magyar közönség idén három díjnyertes szlovén alkotást tekinthet majd meg. Ursa Menart női rendező Elég a lúzerségből című filmjében a 29 éves Špela legjobb barátnői évekkel ezelőtt elköltöztek Szlovéniából és most a pasija is úgy döntött, hogy szerencsét próbál Amerikában. Eljött az idő, hogy Špela végre felnőjön és megtalálja önmagát.

dráma

Lebilincselő vígjáték néhány Y generációs tinédzserről, és a köztük húzódó társadalmi szakadékról. több»

Darko Stante Következmények(Ok-okozat) című alkotásában Andrej kezelhetetlen, erőszakos viselkedése miatt nevelőotthonba kerül, ahol nehézfiúk között találja magát, akikkel egyre veszélyesebb kalandokba keveredik. Fiatalkori önteltsége ellenére Andrej gondosan őrzi titkát…

dráma

A 28 éves Andrejt problémás viselkedése miatt javítóintézetbe küldik. Ott ismerkedik meg Željkóval, aki a bentlakók informális vezére. Miután rájön Andrej titkára, Željko... több»

Végül Miroslav Mandic Játszom, létezem című munkája Három történet arról, mit jelent színésznek lenni, valamint a szereplő és a szerep közti határokról.

dráma

Hogy jobban kiismerhesse a karakterét, egy fiatal színész a hétköznapjaiban is a szerepében marad. több»

Az eseményt a Szlovén Filmközpont, a BudapestFilm Zrt. és a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetségével együttműködve szervezik.