A múlt hét folyamán egy parádés koncert keretében megérkezett a Halálos iramban 9 első előzetese. A közel húsz éve tartó filmszéria töretlen sikernek örvend, ám nagyon úgy tűnik, hogy ez a történet is a végéhez közeledik.

Mindez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jövőben ne érkeznének különböző spin-offok esetleg remakek a franchise-ból, hiszen a Hobbs és Shaw egészen jól rávilágított arra, hogy a rajongók továbbra is zabálják ezt showt.

Maga Vin Diesel pedig egy friss interjúban fel is vázolta elképzeléseit a lezárással kapcsolatban, miszerint a Halálos iramban tízedik részét nagy valószínűséggel két fejezetre bontanák.

„Már a kilencedik rész munkálatai előtt el kezdtem agyalni a tízedik fejezeten. Ez az univerzum annyira robosztus és annyira gazdag, tele történettel, hogy teljesen alkalmas arra, hogy további spin-offokat kapjon. Hálás vagyok az Universalnak, hogy ennyi időt és pénzt fektetett mindebbe, hogy úgy gondolom, ideje visszaadnom ezt a stúdiónak” – nyilatkozta Diesel.

A valósághoz persze az is hozzá tartozik, hogy a Halálos iramban 10 előkészületei már 2016-ban megkezdődtek, ám a későbbiekben menesztették a film producerét, Neal H. Moritz-ot, a munkálatok jelenleg állapotairól pedig egyelőre nem sok mindent lehet tudni.