2019.01.10   szerző: hp   hozzászólások: 0

Az Aquaman nem csak a DCEU eddigi legsikeresebb filmje, de valószínűleg a leglátványosabb is. Most bepillanthatunk a kulisszák mögé.

Így készült az Aquaman lélegzetelállító látványa (videó)

Tegnap tette közzé a CG Record YouTube csatornája az a két perces videót, melyen betekintést nyerhetünk abba, miként készültek a közel 200 millió dolláros büdzséjű Aquaman speciális effektjei.

A felvételen feltűnik Jason Momoa, Amber Heard és Nicole Kidman is, de láthatjuk az óriási tartályokat is, melyekben a víz alatti jeleneteket forgatták. Maga a forgatás James Wan szülőhazájában, Ausztráliában és Olaszországban zajlott.

Wan elmondása szerint a munka legnehezebb része az volt, hogy hitelesen adják vissza a színészek hajának víz alatti mozgását.

Legyen bármennyire is látványos az Aquaman, hatalmas meglepetésre mégsem jelölték a vizuális effektek kategóriájában Oscarra, mely a rendező szerint a bizottság szégyene, és egy Facebook üzenetben köszönte meg a VFX csapat munkáját: "Ti vagytok ennek a filmnek a meg nem énekelt hősei. Az, hogy az Akadémia figyelmen kívül hagyja a munkátokat és mindazt, amivel hozzájárultatok a filmhez rohadtul szégyenteljes."

Az Aquaman továbbra is remekül szerepel a mozipénztáraknál, és minden bizonnyal napokon belül átlépi az 1 milliárd dolláros álomhatárt.  

78 Aquaman  (2018)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Arthur Curry egy nap megtudja, hogy ő valójában egy királyi leszármazott, mégpedig Atlantisé. Törvényes örökösként egy eddig ismeretlen világ csatájában kell vezetnie... több»