Így látja Joaquin Phoenix Joker szerepét

Ha a velencei Arany Oroszlán és a premierje után azonnal robbanó, rekordokat döntögető nézői érdeklődés nem volna elég, a Joker (már a mozikban) újra bizonyította tökéletességét. A gothami rémisztő bohóc a legnagyobb filmes gyűjtőoldalon, az imdb.com-on feljutott minden idők legjobb tíz filmjének a listájára: egy klubba került A keresztapa két részével, a Ponyvaregénnyel, és egy másik Jokerrel: azzal, amelyiket Heath Ledger játszott.

Nem csoda, hogy a főszerepet játszó, Oscar-várományos főszereplő, Joaquin Phoenix kezd megenyhülni: már egyáltalán nem zárkózik el olyan mereven attól a lehetőségtől, hogy az eredetileg magában álló (és a DC univerzumtól is független) film esetleg folytatást kapjon. Legutóbbi nyilatkozata szerint, mindenképpen szeretne újra együtt dolgozni Todd Phillips rendezővel; azt még nem tudja, mi lenne ez a film, de akár még egy új Joker-film is lehet.

Nem gondoltam volna, hogy ez egy álomszerep, de most már nem tudom kiverni a fejemből – nyilatkozta a különleges tehetségű színész. – Végül álomszerep lett belőle.