Megérkezett a hazai mozikba Michel Hazanavicius legújabb filmje, Az elfeledett herceg Omar Sy főszereplésével.

A történet szerint Djibi egyedülálló apaként neveli kislányát, Sofiat, akivel minden este lefekvés előtt a mesék világában merülnek el. Ezekben a mesékben Djibi mindig a daliás herceg szerepét tölti be, ahogy azonban múlnak az évek, Sofia pedig érettebbé kezd válni, már szívesebben foglalkozik fiútársaival, így nincs más megoldás Djibinek minden képességét latba kell vetnie, ha továbbra is szeretne lánya életének részese maradni.

Az elfeledett herceg jelenleg 71 százalékos értékelést tudhat magáénak 37 szavazat alapján a Mafabon, de nézzük néhány véleményt, amely nemrégiben beérkezett a filmhez.

“Csodás film, segít megérteni az apáknak, milyen nehézségekkel szembesülnek lányaik a felnőtté válás során, és megmutatja, hogyan kerülhetnek közelebb egymáshoz. Szerintem az egész család számára kötelező darab” - írja Lowcash.

Vele ellentétben azonban többek tetszését már kevésbé nyerte el Hazanavicius rendezése. “Ötlettelen és humortalan, szirupos Disney-utánzat, amire kár elpazarolni az időt. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ennél sokkal többre számítottam, és csak mellékesen teszem hozzá, hogy Omar Sy-t nagyon bírom…” - értékelte két csillaggal a produkciót zádor.

Lonka szerint: “Nem pont ilyenre számítottam, de egy remek film. Érdekes kérdéseket vet fel és nem egy hétköznapi stílusban tálalja. Kicsit Adam Sandler Esti meséi jutott az eszembe.”

“Se nem szórakoztató, se nem vicces igazából. A vizuális ötleteket értékelem, de maga a film nagyon üres és kihagyható. Michel Hazanaviciustól ennél sokkal többre számítottam, és szerintem nem vagyok egyedül ezzel” - olvasható mikitől.

Úgy tűnik tehát, hogy Az elfeledett herceg nem mindenki tetszését nyeri majd el, ettől függetlenül azonban érdemes lehet beülni rá a moziba, bővebb információt és érdekességet pedig a film adatlapján találtok róla.