Harrison Fordról, az Indiana Jones 81 éves sztárjáról egy újonnan felfedezett, a perui Andokban élő rézfekete kígyót nevezetek el, amely hivatalosan a Tachymenoides harrisonfordi nevet kapta. 

Nem ez az első alkalom, hogy egy fajt neveztek el róla; korábban egy hangya (Pheidole harrisonfordi) és egy pók (Calponia harrisonfordi) is róla kapta a nevét. 

Ford mindenesetre a humoránál volt, és így reagált a hírre: 

"Ezek a tudósok folyton rólam neveznek el állatokat, de mindig azokról van szó, amelyek megrémítik a gyerekeket. Én ezt nem értem. A szabadidőmet keresztszemes varrással töltöm. Altatódalokat énekelek a bazsalikomjaimnak, hogy ne féljenek az éjszakától" - viccelődött a Conservation International közleményében.

"Komolyra fordítva a szót, ez a felfedezés megható. Emlékeztet arra, hogy még mindig nagyon sokat kell tanulnunk vad világunkról - és hogy az ember csak egy kis része egy hihetetlenül hatalmas bioszférának. Ezen a bolygón minden sors összefonódik, és jelenleg egymillió faj tántorog a kihalás szélén. Egzisztenciális felelősségünk, hogy helyrehozzuk a természettel való megromlott kapcsolatunkat, és megvédjük az életet fenntartó helyeket."

A színész új filmje, az Indiana Jones és a sors tárcsája jelenleg a mozikban.

akció | kaland

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»