Ilyen az, amikor Stallone belebújik Schwarzenegger bőrébe (videó)

A zsenialitás határát súroló video bukkant fel a világhálón. Nem az benne a zseniális, ahogy megcsinálták, bár arra is lehet csettinteni egyet. Hanem az, ahogy kitalálták. Egy művész ugyanis elkészítette a Terminátor - A halálosztó egy hétperces változatát egy picit összekuszált szereposztással.

A Terminator filmek örökre összeforrtak Arnold Schwarzenegger nevével, hiszen ő tette híressé őket, azok pedig híressé tették őt. Így válhatott az egykori testépítőbajnokból hollywoodi gigasztár. Olyan akcióhős lett, akit örökre a ’80-as és ’90-es évek legnagyobbjai közt fognak emlegetni. Egy bizonyos Sylvester Stallone-val egyetemben.

A két színész évtizedekre nyúló ki nem mondott versenyt vívott a rajongók kegyeiért, amiből mi jöttünk ki a legjobban. Mert mindkét oldalról mára klasszikussá vált akciófilmek sora érkezett. De talán soha senkinek nem fordult meg a fejében, hogy milyen lett volna, ha a sors egy picit összekuszálja a dolgokat.

Na jó, valakinek már a ’90-es években megfordult, elég csak felidézni Az utolsó akcióhős videotékás jelenetét… Ugye? De ami akkor egy nagyon jó poén volt, az mostanra félig-meddig valósággá vált: elkészült egy hétperces video, amelyben nem Arnold Schwarzenegger, hanem bizony Sylvester Stallone a Terminator!

A fenti video természetesen az úgynevezett deep fake technológiával készült, amely már elkészült videók szereplőire másolja rá digitálisan mások arcát. Ez az eljárás néhány éve még eléggé gyermekcipőben járt, de ahogy azt a fenti „Roombo” című video is bizonyítja, mára nagyon sokat fejlődött.

A videóban egyébként nem csak Sly és Arnie cserélt helyet, ugyanis a készítő szinte minden fontosabb (és néhány kevésbé fontos) szereplőt is aktuális hollywoodi sztárokra cserélt. Így felbukkan benne kukásautóvezetőként Kanye West (oké, ő nem a legjobb példa a hollywoodi sztárra…). Brad Pitt és Jim Carrey utcai huligánokat alakítanak, akik mellett a harmadik bandatag nem más, mint… Arnold Schwarzenegger! Később láthatjuk Mark Zuckerberget bunyózni a hálóban Shelley Duvall társaságában.

De a legbetegebb ötletek csak a Technoir nevű diszkóban bukkannak fel: Sarah Connort ugyanis Willem Dafoe alakítja, ami hát finoman szólva is… furcsa. De a táncoló tömegben kiszúrhatjuk még Donald Trumpot, Paris Hiltont, George Clooney-t, Matthew McConaughey-t és Steve Carellt is!