A mai napon a Utah állambeli Park Cityben ítélet született a Gwyneth Paltrow (galériánkban) síbalesetével kapcsolatos perben, amely tisztázta a színésznőt minden vétkesség alól, és megítélte neki a viszontkeresetében kért 1 dollárt. 

A nagy nyilvánosságot kapott, a televízióban sugárzott per két hétig tartott, és középpontjában Terry Sanderson, egy nyugdíjas optometrista által benyújtott kereset állt, aki azt állította, hogy Paltrow 2016-ban Deer Valley síközpontban síelés közben nekiütközött, melynek következtében sérüléseket szenvedett. 

Paltrow azt állította, hogy Sanderson volt az, aki nekiütközött, a tárgyaláson orvosi és síszakértők is vallomást is tettek.

Először Paltrow tett vallomást, aki a nyolctagú esküdtszék előtt elmondta, hogy Sanderson volt az, aki nekiütközött. "Egyenesen a kib*szott hátamba síeltél" - mondta Paltrow. Tanúvallomásában felidézte, hogy nézte, ahogy a gyermekei síelnek a lejtőn, amikor Sanderson hátulról nekiment.  

"Síeltem, és két síléc került a síléceim közé, szétfeszítve a lábaimat" - mondta. "És akkor egy test nyomódott hozzám." 

"Az agyam próbálta felfogni, hogy mi történik" - mondta Paltrow a bíróságon. "Azt gondoltam, 'Ez valami tréfa? Valaki valami perverz dolgot művel?'"

Sanderson hétfőn szintén tanúk padjára lépett, és azt mondta az esküdtszéknek: "Csak arra emlékszem, hogy minden nagyszerű volt, aztán olyasmit hallottam, amit még soha nem, egy vérfagyasztó sikoly volt az". A továbbiakban azt mondta, hogy hátulról a lapockájánál találták el, és elrepült, majd minden elsötétült.