J. K. Rowlingot megfenyegették a Salman Rushdie-t ért támadás után, közleményben szólalt meg a Warner Bros. Discovery

J. K. Rowling, a Harry Potter-szerzője nemrégiben aggodalmát fejezte ki Salman Rushdie íróért, akit New Yorkban a színpadon támadtak meg.

Az indiai származású írót egy irodalmi fesztiválon támadták meg, feltehetően a Sátáni versek című műve miatt, korábban többször is halálosan megfenyegették a muszlim közösségek tagjai. Több késszúrással sebesítették meg, az egyik szemét feltehetően soha nem fogja már tudni használni. 

"Most nagyon rosszul érzem magam. Kívánom, hogy épüljön fel" - írta a Twitteren, amire egy felhasználó válaszolt: "Ne aggódj, te leszel a következő." Ezután közvetlenül a Twitter ügyfélszolgálatának tweetelt: "Van esély némi támogatásra?", és hozzátette, hogy a rendőrséget is bevonja az ügybe.

A Warner Bros. Discovery most közleményt adott ki.

"A Warner Bros. Discovery határozottan elítéli a J.K. Rowling elleni fenyegetéseket. Kiállunk mellette és minden olyan szerző, mesélő és alkotó mellett, aki bátran kifejezi kreativitását és véleményét. A WBD hisz a véleménynyilvánítás szabadságában, a békés diskurzusban és azok támogatásában, akik a nyilvánosság előtt kifejtik a véleményüket. Gondolataink Sir Salman Rushdie-val és családjával vannak az értelmetlen New York-i erőszakos cselekményt követően. A vállalat határozottan elítéli a fenyegetés, az erőszak vagy a megfélemlítés minden formáját, amikor a vélemények, a hitek és a gondolatok eltérhetnek egymástól" - közölte a stúdió a Variety-n keresztül.

Az író megtámadásával vádolt személy azóta beismerő vallomást tett.