Jackie Chan Marvel szuperhősfilmben?

Sokak szemében a tavaly ősszel megjelent Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája valami hasonlót képvisel a Marvel moziverzumon belül mint a 2018-as Fekete Párduc. Elvonta a reflektorfényt a mainstream szuperhősökről és az ázsiai-amerikai népre irányította. A film körül messze nem volt akkora felhajtás mint a korábbi szuperhősmozik körül, de ez általánosságban is igaz a Marvel mozikra Thanos legyőzése óta. Ugyanakkor Shang-Chi története elég jól vizsgázott ahhoz, hogy elkészülhessen a folytatás.

És e folytatásra a film rendezőjének, Destin Daniel Crettonnak igencsak érdekes ötletei vannak. A mozi természetesen rengeteg látványos akciójelenetet kínált, beleértve több izgalmas verekedős jelenetet is. Nem csoda, hiszen Shang-Chi karaktere egyébként is a harcművészetek magas szintű művelője.

Éppen ezért a rendező számára kiemelten fontos volt már az első filmben is, hogy a nagy ázsiai harcművész filmsztárok előtt is tisztelegjen. Így kerülhetett az egyik bunyóba egy hamisítatlan Bruce Lee csapás, illetve a szemfüles nézők egyből kiszúrhatták, mely mozdulatsorokat ihlette Jackie Chan senkivel össze nem téveszthető egyedi stílusa.

De Jackie Channek ennél több köze is lehet a következő években várható folytatáshoz, ugyanis a rendező saját bevallása szerint egy gyerekkori álmát váltaná valóra, ha csatlakozna a stábhoz – mint színész. Lehet, hogy Jackie Chan már közelebb van a hetvenhez mint a hatvanhoz, de még most is olyan dolgokra képes, amire talán senki más a filmiparban. És e tudása hatalmasat dobna a filmen, nem beszélve a színész egyébként is legendás státuszáról rajongói körében.

Az egyedüli gond csak az lehet, hogy a színész a pályafutása utóbbi éveiben érthető okokból már kevésbé koncentrál az akciófilmekre. Egyrészt szeretné, ha nem skatulyáznák be egyszerű akciósztárnak, hanem inkább olyan színészként tekintenének rá, aki jártas az akcióban is. Emellett az amerikai filmgyártás helyett sokkal inkább a kínai filmipar felemelésén dolgozik. Ebbe pedig kérdéses, hogy mennyire férne bele egy mainstream szuperhősmozi.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Shang-Chit gyerekkora óta arra nevelték, hogy tökéletes harcos váljon belőle. Miután azonban azzal kénytelen szembesülni, hogy apja a rettegett Tíz Gyűrű bűnszervezet feje, a... több»