Amikor már mindenki azt hitte, hogy a Warner Bros. bedobozolja a régóta tervezett Minecraft-adaptációt,  jön Jason Momoa (lásd a galériánkat) és, ami talán még ennél meglepőbb, a Nevetséges Napóleon rendezője, Jared Hess, hogy újra életre keltsék a projektet.

Momoa a Warner egyik alapembere, az Aquamannel és a Dűnével is bizonyított, de a Minecraft azért elég meglepő választásnak tűnik számára.

A potenciális filmről egyelőre nem derültek ki részletek, korábban arról szóltak a hírek, hogy animációs produkció lesz, de a friss hírek már előszereplős adaptációról szólnak. Jared Hess mindenesetre még sosem ekkora produkció élén, most alkalma lehet kipróbálni magát a blockbusterek világában is.

A svéd fejlesztő, a Mojang AB Minecraft című játékában egy egész világot hozhatunk létre, és 2014-ig több mint 35 millió példányban kelt el PC-n, Xbox 360-on és mobilplatformokon. A Microsoft 2014-ben vásárolta meg a céget.

A Minecraft manapság már nem akkora szenzáció, de a Warnernél ezek szerint úgy látják, hogy egy franchise potenciálja még mindig ott lappang egy filmváltozatban.