Jim Carrey hollywoodi színész és Margaret Atwood, A szolgálólány meséje szerzője is szerepel azon a száz kanadai állampolgár nevét tartalmazó listán, akiknek legújabban megtiltották a belépést Oroszországba, válaszul az országgal szembeni kanadai szankciókra.

Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy Carrey, Atwood, valamint Amy Knight, a KGB ismert történésze is a tiltólistán szereplő ismert nevek között van. A listán szerepel még David Bezmozgis író és filmrendező és Kathryne Winnick, a Bones színésznője is.

Jelenleg 1005 kanadai állampolgár és vállalat szerepel az orosz szankciós listán. Atwood a későbbiekben a Twitteren reagált a kitiltásra:

“Megtiltották a belépést Oroszországba, a könyveimet betiltották az Egyesült Államokban. Ez a 83 éves nagyi biztos valami nagy fenyegetést jelenthet” - írta a szerző. “Fenébe, pedig Jim Carrey és én épp egy kiruccanást terveztünk Moszkvába, helyette úgy tűnik, hogy Kijevbe kell mennünk” - írta később Atwood.

“Igen, Margaret Atwood, attól tartok, a legrosszabb is megtörtént. Ki vagyunk tiltva Oroszországból, de 100 kanadai problémája nem számít egy kalap alá ebben az őrült világban! Nekünk mindig ott lesz Párizs” - reagált a későbbiekben a bejegyzésre Carrey.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök még hétfőn jelentette be, hogy Kanada további 500 millió dolláros katonai támogatást nyújt Ukrajnának, és szankciókat vezet be 23 orosz személy ellen.

Jim Carrey egyébként legutóbb a Sonic, a sündisznó 2-ben volt látható, amelyben Dr. Robotnikot alakította, és bár a szereppel hatalamas sikert aratott, Carrey nemrégiben bejelentette, hogy nemcsak hogy nem vesz részt a harmadik rész munkálataiban, de a visszavonulást is erősen fontolóra vette, így egyelőre nincs is kilátásban újabb projektje.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Sonic imádja az életet Green Hillsben, így arra is készen áll egy kis nagyobb szabadságra is. Tom és Maddie egy kis kiruccanásra készülnek, de abba is beleegyeznek, hogy egy kicsit... több»