2020.07.14   olvasottság: <1000x   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Néhány nappal ezelőtt debütált a Netflixen Charlize Theron legújabb akció-kalandfilmje, A halhatatlan gárda, amely mindjárt a nézettségi listák élére is ugrott. A képregényből készült mozi írója kezdettől fogva trilógiában gondolkozott, de egyelőre még nem tudni, hogy egyáltalán második rész készülhet-e belőle.

Erre a kérdésre a film rendezője, Gina Prince-Bythewood úgy reagált, ez egyedül a nézőkön múlik. Vagyis ha kellő nézettséget kap a film a Netflixen, akkor annak vezetői bizonyára megérzik a potenciált a folytatásban is, és zöld utat adnak neki.

A rendező egyébként azt is elárulta, hogy ő maga utálja, amikor egy film egy csomó kérdést nyitva hagy a végén, ezért ő úgy építette fel A halhatatlan gárda első részét, hogy az önmagában is egy kerek egész legyen. De azért van benne kiskapu egy folytatás felé.

A történet egy csapatnyi halhatatlan harcosról szól, akik évszázadok óta a legnagyobb titokban tevékenykednek szerte a világon. A feladatuk, hogy megőrizzék a nagy hatalmak közötti egyensúlyt, ehhez pedig itt-ott titkos orvgyilkos-akciókat hajtanak végre, ha szükséges. Csakhogy egy nap egy szervezet tudomást szerez a létükről és vadászni kezd rájuk, hogy megfejtse a halhatatlanság titkát.

A film vége felé az is kiderül, hogy a Charlize Theron által alakított főhősnek ötszáz évvel ezelőtt volt egy társa, akit azonban egy vasszűzben az óceán mélyére süllyesztettek. Mivel meghalni nem tud, egészen addig ott fuldoklott, amíg valahogy ki nem szabadították. Finoman szólva sincs jó kedve, ez pedig remek alapot adhat egy folytatásnak.