Johnny Depp Cannes-ban: Kampányt indítottak Amber Heard támogatói

CannesYouNot hashtaggel indítottak kampányt Amber Heard rajongói, amellyel azt kívánják kifejezni, hogy a cannes-i filmfesztivál 76 éve “ünnepli” a bántalmazó személyeket.

Minthogy Johnny Depp új filmje, a Jeanne du Barry nyitja a rendezvényt, úgy Heard követői sem hagyták szó nélkül a két színész között lezajlott botrányos válópert. Eve Barlow - újságíró, aktivista és Amber Heard közeli barátja a fenti hastaggel tett közzé egy bejegyzést a közösségi médiában.

“Úgy tűnik, Cannes büszke arra a múltjára, hogy támogatja az erőszaktevőket és a bántalmazókat. Minél többet változnak a dolgok, annál inkább marad minden a régiben” - írja Barlow.

A felirat mellé Barlow egy fotósorozatot is posztolt amelyeken Depp mellett többek között Roman Polanski, Harvey Weinstein, Woody Allen, Gerard Depardieu és Luc Besson láthatók. “Ha Cannes-t támogatod, akkor a ragadozókat támogatod” - tette hozzá Barlow.

“A Depp kontra Heard per lett az a jármű, amelyen keresztül a MeToo mozgalom elleni visszahatás vírusként terjedt el. Úgy tűnik, a hollywoodi iparágak ezt a visszahatást lovagolják meg, hogy visszatérjenek a status quóhoz” - írja az egyik rajongó a Twitteren.

Hétfőn a fesztivál első sajtótájékoztatóján a cannes-i vezető, Thierry Fremaux visszautasította azokat a kritikákat, amelyek szerint Cannes támogatná a filmszakmában elkövetett szexuális zaklatást. “Ha azt gondolnák, hogy ez a fesztivál az erőszaktevők fesztiválja, akkor nem lennének itt, és nem hallgatnának engem, nem panaszkodnának, hogy nem kapnak jegyet a vetítésekre” - mondta Fremaux.

dráma | életrajzi | történelmi

Jeanne, a kultúra és az élvezetek megszállottja. A munkásosztálybeli nő ügyesen használja intelligenciáját és báját, hogy fokozatosan feljebb lépjen a társadalmi... több»