Johnny Depp az elmúlt években sajnos nem újabb és újabb nagyszerű alakításával, hanem a bírósági ügyével és botrányával adott munkát a sajtónak. A helyzetén az sem sokat segített, hogy a koronavírus miatt egyébként is a feje tetejére állt az egész filmipar. E körülmények miatt csak a napokban mutatták be a színész eredetileg 2018-ra, majd 2019-re datált krimi-drámáját, a Hazugságok városat.

A történet egy nyomozóról és egy újságíróról szól, akik megpróbálják felgöngyölíteni Tupac Shakur és The Notorious B.I.G. halálának körülményeit. A két színesbőrű rappert is a ’90-es években ölték meg máig tisztázatlan körülmények között. A film Randall Sullivan LAbyrinth című regénye alapján készült, és pontosan azt próbálja meg bemutatni, hogy a hatóságok akkoriban mennyire nem vették kellően komolyan a színesbőrűeket ért támadásokat.

Általában Johnny Depp filmjeit imádni szokták mind a kritikusok, mind a rajongók, ám ezúttal nem teljesen ez a helyzet. A Hazugságok városa finoman szólva is megosztó lett. Az első kritikusi vélemények elég széles skálán mozognak a zseniálistól a borzasztóig. Abban sokan egyetértenek, hogy Brad Furman rendező filmje nem kicsit bonyolult és nehezen követhető. Ám míg egyesek szerint ez egy jól megalapozott döntés és koncepció eredménye, addig mások szerint az egész film nem több puszta visszaemlékezések és zsákutcák sorozatánál. Sokan megvédik a mozit, mivel alapvetően fontos témát boncolgat és teszi azt a megfelelő stílusban, viszont legalább ennyien vannak, akik szerint felszínes és igazán csak az értheti, hogy mit lát, aki egyébként is nagyon képben van a két gyilkossággal kapcsolatban.

A Hazugságok városa a Rotten Tomatoes oldalán is elég megosztónak bizonyul. A kritikusoktól 48 százalékot kapott átlagban, ami messze van a jótól, de érződik rajta, hogy nehezen döntötték el, jó-e vagy rossz. A rajongói szavazatok viszont sokkal pozitívabbak, 80 százalékon áll ez a mutatója. Itt, a Mafabon a nézők jelenleg visszafogott 62 százalékot szavaztak meg neki.