Johnson ügynök visszatér a Mátrix 4-ben

Ahogy lényegében minden más projektet, úgy a Mátrix: Feltámadások forgatását is kényszerpihenőre küldte idén a koronavírus. A stáb csak az utóbbi időben tudott visszatérni a munkához, ami azt is jelenti, hogy a premier is sokat csúszik az eredeti tervekhez képest. Ennek megfelelően a hírek is jóval lassabban szivárognak a forgatásról. Most viszont egy újabb régi visszatérőre derült fény.

A Mátrix trilógia azzal ért véget, hogy Neo feláldozta magát a rendszer megmentése érdekében. Tette ezt azzal a feltétellel, hogy a gépek szabad akaratot adnak a Mátrixban élő embereknek, akik így maguk dönthetik el, hogy maradnak-e bent vagy inkább kilépnek a valóságba. Ez a lezárás több érdekes kérdést is felvet a folytatással kapcsolatban.

A legnagyobb ilyen természetesen Neo és Trinity visszatérése (mert ugyebár mind Keanu Reeves, mint Carrie-Anne Moss karaktere visszatér), hiszen mindketten meghaltak a harmadik film végén. De van egy másik olyan visszatérő is, aki elvileg nem is létezhetne már a Mátrixban.

A harmadik film végén a gépek tiszta lappal újraindították a rendszert. Ez viszont feltételezi, hogy az ügynökökre már nincs benne szükség, hiszen a szabad akaratú távozás miatt nincs kivel harcolniuk. Csakhogy Johnson ügynök mégis visszatér a Mátrix: Feltámadások-ben.

Johnson ügynököt csak a Mátrix - Újratöltve epizódban láthattuk Daniel Bernhardt színész és kaszkadőr alakításában. Nem volt túl vidám sorsa, mivel Neo őt és a többi ügynököt is kipofozta a Mátrixból. Most viszont mégis visszatér, kérdés, hogy milyen formában és céllal.

Erre viszont leghamarabb is csak 2022 tavaszán kapunk választ, ugyanis a csúszások miatt ide tolták a premiert a készítők.