Bármennyire is igyekezett Todd Phillips korábban leszögezni, hogy nem készíti el a 2019-ben mozikba került Joker folytatását, nagyon hamar lábra kelt a pletyka azzal kapcsolatban, hogy bizony elkészülhet a második rész.

A Joker 2 előkészületeiről 2021-ben lehetett gyakran hallani, noha konkrét információval senki sem volt hajlandó szolgálni azok közül, akik az első részen dolgoztak, a film címszerepét alakító Joaquin Phoenix egy interjúban mindenesetre annyit “elhintett”, hogy a rendezővel már ötleteltek arról, miként lehet tovább vinni a történetet.

A legfrissebb híresztelések szerint már gőzerővel zajlik a Joker 2 előkészítése, a forgatókönyvet Bill Finger, Bob Kane, Todd Phillips és Jerry Robinson fejlesztik, bár a szinopszissal kapcsolatban egyelőre semmit sem lehet tudni. A jelenlegi értesülések szerint a gyártás 2023-ban kezdődhet.

Nemrégiben egyébként Willem Dafoe beszélt arról, hogy ő maga nagyon szívesen alakítana egy Joker imposztort a második felvonásban, a színész elmondása szerint egy igazán epikus sztori lenne, ha a Phoenix-féle Joker egy komoly vetélytárssal találná szemben magát.

87 Joker  (2019)

dráma | krimi | thriller

Eszelős, veszedelmes, kissé mulatságos. Vajon mi vezetett oda, hogy a sikertelen stand-up komikusból pszichopata gyilkos, Batman főellensége váljon? Todd Philips szenzációs... több»