Joker mégis jófiú volt A sötét lovagban?A kép forrása: Warner Bros.

A legújabb rajongói teória szerint Joker Gotham oldalán állt.

A Reddit egyik 'generalzee' nevű felhasználója érdekes teóriával állt elő, melyben azt ecsetelte, hogy Heath Ledger ikonikus Jokere valójában A sötét lovag főhőse volt. Ő volt ugyanis az, aki megszabadította Gothamet a szervezetbűnözéstől, és megszüntetve a káoszt békés hellyé változtatta a várost azzal, hogy összefogta a civileket, és kiiktatta az önkényes igazságosztót, Batmant.

'A város több kerületét is lezárták a szervezetbűnözés miatt, és Gotham vezetői között urrá lett a korruptság. Sőt, megtűrték egy maszkos igazságosztó jelenlétét is' - írja. 'Aztán megjött Joker, és nagyon rövid idő alatt felszámolta a szervezetbűnözést, meghaltak, vagy börtönbe kerültek a korrupt városvezetők, és Gotham igazságosztója is nyolc évre kivonta magát a forgalomból. Ez mind része volt Joker zseniális tervének.'

Nem ez az első elmélet, mely szerint Christopher Nolan Batman-trilógiájában a gonosznak titulált karakterek szerepe nem teljesen egyértelmű. Novemberben szintén egy Reddit felhasználó rukkolt elő azzal a teóriával, hogy Bane A sötét lovag: Felemelkedésben a terroristatámadásokkal csak elő akarta csalogatni Batmant.

Aki részletekbe menően is szeretné megismerni generalzee elméletét, a kattintás után megteheti.