Idén augusztusban mindenkit ledöbbentett Chadwick Boseman váratlan halála. A színész hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el.

Boseman legtöbbek számára alighanem a Fekete Párduc főszerepével vált ismertté, amely egyben az MCU egyik legsikeresebb darabjának is számít, a produkció közel 1,3 milliárd dollárt hozott a konyhára, így nem is volt sokáig kérdés, hogy a folytatás is felmerüljön.

A hivatalos közlemény szerint a Marvelnél nem tudtak Boseman betegségéről, így a stúdiót is váratlanul érte a tragédia, így néhány hónapja már nyitott kérdéssé vált, mi lesz a Fekete Párduc 2 sorsa.

Egy bizonyos, a második rész el fog készülni, a Marvel pedig azt is leszögezték, hogy nem fogják CGI megoldással helyettesíteni Bosemant a történetben, ám egyelőre semmi konkrétum nem merült fel azzal kapcsolatban, ki is venné át tőle a stafétát. Azt viszont egyre többen kérdőjelezték meg a közelmúltban, hogy a stúdió ne tudhatott volna Boseman betegségéről, így akár tudatosan úgy készül már egy ideje a folytatás, hogy keresik az utódot.

Ezzel kapcsolatban pedig máris felmerült Letitia Wright neve, aki a Fekete Párduc történetében T'Challa húgát, Shurit alakítja. Bár mindez egyelőre nem került megerősítésre, könnyen lehet azonban, hogy a Marvel a jövőben nagyobb hangsúlyt fektethet a női karakterek kidolgozására, a Fekete Párduc 2 pedig remek lehetőséget kínál minderre.