73 Senki  (2021)

2021 egyik nagy meglepetése volt a Senki és nem csak Christopher Lloyd akciózása miatt. A film egy teljesen jelentéktelennek tűnő fickóról szólt, aki tökéletesen unalmas és semmitmondó életet él. Egészen addig, amíg egy éjszaka ketten be nem törnek a házába. Ekkor előtör belőle az addig elfojtott indulat és kegyetlen bosszúhadjáratra indul.

Ilya Naishuller akciófilmjét nem csak a kritikusok, de a rajongók is pozitívan fogadták, amiben nagy szerepe volt a főszereplőt alakító Bob Odenkirknek is. A színészt ugyanis jellemzően könnyedebb filmekben és sorozatokban lehetett látni, az akciózás meglehetősen távol állt tőle.

Viszont éppen ezért is tűnt annyira hitelesnek, amit a Senki főszerepében alakított. Egy fickót, aki akár bármelyikünk szomszédja is lehetne. Ő maga is elárulta egy interjúban, hogy ezért vágott bele a filmbe, mert egy hihető, a valóságtól el nem rugaszkodott figurát kelthetett életre benne. Azt is hozzátette, hogy nagyon távol áll tőle a szuperhősmozik stílusa, ahol minden valószerűtlen, ezért a közeljövőben – a pletykák dacára – senki se számítson rá, hogy ilyen filmben felbukkanhat. Jobban szereti a Hutch Mansellhez hasonló figurákat.

És most megteheti újra, ugyanis idén kezdődik a Senki 2 forgatása. Bob Odenkirk mellett visszatér a folytatásra a rendező is. A színész elmondta, hogy nagyon imádta az első rész akciójeleneteit és ha rajta múlik, akkor a folytatásban még többet kapunk majd belőle. Érdekesség, hogy nem zárkózik el attól sem, ha karaktere a film végére mindenét elveszíti, akár az életét is. Bár tervei szerint legalább trilógiává gyarapítaná Hutch Mansell történetét.