Jön a Top Gun 2, Tom Cruise a drónok ellen harcolA kép forrása: Paramount Pictures

A 80-as évek sikerfilmjének régóta halogatott folytatása a producer szerint szembeállítja egymással a klasszikus vadászrepülőgépek és az új generációs drónok világát.

Most már biztos, hogy elkészül a kultikus Top Gun folytatása, melyben Tom Cruise ismét magára ölti Maverick karakterét. David Ellison, a Skydance a Terminator: Genisys promóciós körútjának berlini állomásán jelentette be a hírt.

"Justin Marks jelenleg is a forgatókönyvet írja" - árulta el Ellison a Collidernek adott interjújában. "Nagyon bízok benne, hogy minél hamarabb megcsináljuk a filmet" - tette hozzá, de a legégetőbb kérdésre is megkaptuk a választ, mely szerint nincsen Top Gun film Maverick nélkül, vagyis nem kétséges Tom Cruise szereplése.  A producer arról is beszélt, hogy tervei között szerepel annak a kulturális robbanásnak a filmre vitele, melyet a drónok megjelenése hozott magával.

A Top Gun 2-t eredetileg az első részt készítő a 2012-ben elhunyt Tony Scott rendezte volna. Az új direktor személyéről egyelőre nincsenek információk.