Bár a zombik sosem fognak kimenni a divatból, azért egyre nehezebb jó filmet forgatni róluk. Szerencsére időnként fel-felbukkan egy-egy jobb darab is, ilyen volt a 2016-os dél-koreai Vonat Busanba: Zombi expressz is. Sang-ho Yeon filmje egy teljesen hétköznapi zombi-apokalipszis történetét meséli el, csak ezúttal Dél-Koreában, a főszereplők pedig történetesen egy vonaton próbálnak meg menekülni.

És már készül is a folytatás, amely a Peninsula - Holtak szigete címet kapta. A filmet készítő stúdió a napokban csupán annyit árult el, hogy a hazai (vagyis dél-koreai) premiert 2020 nyarára – egyes források szerint egészen pontosan augusztus 12-re – tervezik. Arról viszont még nem tudtak részleteket elárulni, hogy a nemzetközi piacra mikor érkezhet meg a film. Ha az első részből indulunk ki, akkor van rá esély, hogy csak valamikor 2021-ben számíthatunk rá, hiszen a Vonat Busanba: Zombi expressz is csak 2017-ben vált világszerte elérhetővé – és egycsapásra igen népszerűvé is.

Az első rész sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy hazájában az első film volt, amely átlépte a 10 milliós nézőszámot. Világszintű népszerűségét pedig a 100 millió dolláros globális jegyeladás mutatja meg, ami a mindössze 9 millió dolláros forgatási költséghez képest igen jó mutató.

A Peninsula - Holtak szigete rendezői székét ezúttal is Sang-ho Yeon foglalja el, a forgatások pedig jelenleg is zajlanak. A hírek szerint a fontosabb szerepekben Kang Dong-won, Lee Jung-Hyun, Lee Re, Hae-hyo Kwon, Kim Min-Jae és Goo Kyo Hwan fog játszani.