75 Aquaman  (2018)

Tudtuk, hogy csak idő kérdése, de a Warner és a DC eddig váratott a hivatalos bejelentésre: jön az Aquaman és az elveszett királyság.

Több mint két hónappal az Aquaman premierje után a Warner hozzálátott a folytatás előkészítéséhez, melynek első lépése az első részt társ-forgatókönyvíróként jegyző David Leslie Johnson szerződetése, tudta meg a THR.

 Az Aquaman rendezője, James Wan dolgozott már együtt az íróval a Démonok között 2. kapcsán, és az is eldőlt, hogy ez az Aquaman 2 esetében sem lesz másként, ugyanis Wan producerként már aláírt a produkcióhoz. Az, hogy ismét ő foglalja-e majd el a film rendezői székét, az még kétséges. A hírek szerint a Warner felkérte a direktort, ő azonban nem bólint rá a dologra azelőtt, hogy elolvasná a forgatókönyvet.

Az Aquaman 67 millió dolláros nyitóhétvégével kezdte meg mozis szereplését tavaly decemberben, de az összbevételei mára átlépték az 1,12 milliárd dollárt. Ezzel az összeggel James Wan beírta magát a Warner történelemkönyvébe, ugyanis eddig egyetlen képregény adaptációjuk sem kaszált ennyit, még a Christopher Nolan-féle Sötét lovag filmek sem.

Miközben pedig készül az Aquaman 2, a stúdió párhuzamosan már a film első horror spin-offján dolgozik, melynek főszereplői a Mariana-árok halszörnyei lesznek.

Arról, hogy mikor kerülhetnek a mozikba a szóban forgó filmek, egyelőre nincsenek információk.