Jön az élőszereplős Mega Man film!

A Capcom végre hivatalos közleményben jelentette be, hogy készül az élőszereplős Mega Man-film – annak apropóján, hogy nemrég jelent meg a világszerte sikeres videójáték 11. része. Ez ugyan csalódást okozott néhány rajongónak, ugyanis a karakter kapott egy kis ráncfelvarrást, de jó időzítésnek tűnt most bejelenteni a készülő filmet. Júniusi megjelenését követően eddig több mint 32 millió példány fogyott a videójátékból, azaz feltételezhetően a filmnek is lesz majd közönsége.

Nagyjából egy éve röppent fel a pletyka, hogy a tervezett filmen majd a Parajelenségek 4 rendezői, Henry Joost és Ariel Schulman dolgoznak majd, ám ezt a hírt nem erősítették meg. Így viszont elképzelhető, hogy valóban a páros írja és rendezi majd a filmet.

A tervezett produkcióval kapcsolatban még nem tudni semmi egyebet – sem azt, hogy mikor kezdődik a forgatás, sem azt, hogy mikorra tűznék ki a premierdátumot, és még egyéb nevek sem hangzottak el a film kapcsán, de ezekre feltételezhetően hamarosan számíthatunk.

Mega Man először 1987-ben tűnt fel a Nintendo Entertainment Systemben, és azóta egy világszerte ismert karakterré nőtte ki magát – a Capcom pedig azt ígéri, hogy a készülő film nem csak a videójáték rajongóinak, hanem az akciófilmek kedvelőinek is tetszeni fog, mert a történetet a hollywoodi filmek megszokott minőségével és szórakoztató értékével fogják ötvözni.

Bár a videójáték-adaptációknak igen mostoha sors szokott jutni, minden esély megvan rá, hogy Mega Man jó filmet kapjon.