A napokban ért véget az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozata, a Trónok harca, és bár a HBO beígérte a további spin-offokat, a legtöbb rajongót mégis az tartja a leginkább lázban, mikor érkeznek az eredeti könyvváltozatok folytatásai.

A széria alapjául szolgáló regényfolyam, A tűz és jég dala szerzője, George R. R. Martin egyik legnagyobb ismérve, hogy egyáltalán nem kapkodja el a munkát a köteteivel kapcsolatban. A beígért folytatások megjelenései ugyanis évek óta megvárakoztatják az olvasókat.

Most azonban úgy tűnik, végleg eldőlt a hatodik könyv sorsa. Martin a napokban tett közzé egy rövidebb írást blogján, amelyben hivatalosan is megerősítette, hogy a „The Winds of Winter” címen megjelenő kötet 2020. július 29-én kerül majd forgalomba.

Bár nem ez az első ígéret, amelyet rajongói felé tesz a szerző, ezúttal azonban nagyon is komolyan vehetőnek tűnik a kijelentése. Martin a jövő évben részt vesz az Új-Zélandon megrendezésre kerülő Worldconon, ahol várhatóan bemutatja a kötetet. „Ha nem készülök el jövő nyárra a kézirattal, megengedem, hogy bezárjatok a szigeten egy szűk szobába, amelyet kénsavval feltöltött árok vesz körül, és addig tarthattok ott, amíg el nem készülök a szöveggel”, jegyezte meg az író.

A sorozat utolsó évadának lezárása sokak számára csalódást okozott, így alighanem érthető, hogy mindezek után még nagyobb várományosnak számítanak Martin kötete, hiszen a legelszántabb rajongókat egyre inkább foglalkoztatja, hogy a szerző milyen befejezést is szán majd a történetnek.