Bár a maga idejében messze nem aratott akkora sikert a kasszáknál, mégis máig A pusztító Sylvester Stallone egyik leghíresebb filmje. A 1993-ban megjelent akció-sci-fi mára igazi kultstátuszt kapott, rengeteget beszélnek róla, milliós rajongótábora van, a klasszikus nyers akciófilmek egyik ikonikus képviselője lett. És most jöhet a folytatás!

Erről maga Sly beszélt a minap egy internetes rajongói kérdez-felelek során. Az egyik rajongó feltette a millió dolláros kérdést: „elképzelhető-e, hogy valaha is folytatást kapjon A pusztító?”. Persze a rajongók kivétel nélkül egy elutasító választ vártak, hiszen sokáig még csak fel sem merült egy folytatás ötlete – legalábbis nyilvánosan nem. Ehhez képest Sylvester Stallone így reagált: „Azt gondolom, hogy jönni fog. Jelenleg is dolgozunk rajta a Warner Brothersszel, és fantasztikusan néz ki, szóval szerintem lesz belőle valami. Meg fog történni!”

Egy szó, mint száz, készülhet a Pusztító 2! Érdekesség, hogy néhány héttel ezelőtt került napvilágra az a hír, miszerint még a ’90-es években volt egy pont, amikor majdnem nekiláttak a folytatásnak. Volt egy ötlet, amely a Sylvester Stallone által alakított John Spartan a filmben csak megemlített lányára épült volna. Őt Meryl Streep játszhatta volna el. Végül ebből a projektből semmi sem lett, talán jobb is így.

Most viszont kezdődhet a spekulálás, hogy ha valóban elkészül a Pusztító 2, akkor vajon mi lehet a sztori? Mert ugye a Simon Phoenix vonalat elég nehéz lenne tovább vinni (persze semmi sem lehetetlen).

Akár megvalósul, akár nem, az egész projekt még nagyon-nagyon a kezdeti stádiumban lehet. A járvány miatt egyébként is kényszerpihenőn van a filmipar, szóval még pár évet tuti, hogy várnunk kell a premierre.