Keanu Reeves barátnője távolságtartási végzést kért az egyik rajongóra

Néhány hónappal ezelőtt derült ki a nyilvánosság és a rajongók számára, hogy milliók kedvence, Keanu Reeves és a festő-grafikus Alexandra Grant egy párt alkotnak. A szakmájában már eleve elismert művésznő népszerűsége ezzel új szintre lépett. Ám ennek vannak árnyoldalai is, amiket most ő is meg kellett, hogy ismerjen.

A világsztárok életében nem ritka, hogy időnként felbukkannak már-már túlságosan is fanatikus rajongók. Ilyenkor jobb esetben le lehet szerelni őket észérvekkel, rosszabb esetben akár el is durvulhat a helyzet, ami zaklatásig is fajulhat. Ez történt az elmúlt időszakban Keanu Reeves kedves, Alexandra Grant esetében is.

Történt ugyanis, hogy a színész egyik fanatikus rajongója, egy 67 éves Cathryn nevű nő, miután kettejük kapcsolata nyilvánosságra került, valóságos gyűlölethadjáratot indított Grant ellen. Ez elsősorban a közösségi médiában öltött testet, de idővel már a való életben is fel-felbukkant Grant otthonánál, munkahelyén vagy azokon a helyeken, ahol gyakran megfordult.

A művésznő végül megelégelte a dolgot, és a bírósághoz fordult, ahol távolságtartási végzést kért a rajongó ellen. Ezt meg is kapta, így hivatalosan a nő nem mehet 91 (100 yard) méternél közelebb hozzá, valamint otthonához vagy munkahelyéhez.

Azt nehéz lenne megjósolni, hogy egy ilyen végzés mennyire lehet visszatartó erő egy olyan elvakult rajongó esetében, aki egyébként is hajlamos túllépni egy bizonyos határon.