Ha minden az eredeti tervek szerint alakult volna idén (ahogy gyakorlatilag semmi sem alakult úgy az egész világon), akkor ma már szinte nosztalgiával beszélnénk a Halálos iramban 9-ről is. A film eredetileg idén tavasszal került volna a mozikba, de végül jövő májusra csúsztatták a premiert. Az utóbbi évtized legsikeresebb nem MarVin Dieselvel filmsorozata azonban nem ér véget a kilencedik résszel.

Vin Diesel, az egész franchise egyik mozgatórugója már korábban is arról beszélt, hogy összesen tíz filmet terveznek. Mostanra az is kiderült, hogy ez a szám végül tizenegy lehet. A franchise egyik legsikeresebb rendezője, Justin Lin aláírta ugyanis szerződését további két mozira, vagyis ő készíti majd el a Halálos iramban tizedik és tizenegyedik részét is. Könnyen lehet egyébként, hogy valójában a tizedik részt bontják majd ketté.

Egyelőre persze semmit sem lehet tudni arról, hogy merre és hogyan futtatnák ki a Toretto család sztoriját. Abban egészen biztosak lehetünk, hogy nagyszabású, és eszement kalandok elé nézünk majd a következő években is, ahol lesz száguldás és robbanások, de hogy mi lehet az újabb nagy dobás, azt csak találgatni lehet.

A Halálos iramban 9 története ismét egy családi dráma körül bonyolódik majd, felbukkan ugyanis Dom öccse (akit John Cena alakít). Ő lesz a film egyik fő negatív szereplője, de visszatér Charlize Theron is a korábbi antagonista szerepében.

De lesz a filmnek pozitív visszatérője is, ugyanis a közönségkedvenc Han visszatér a halálból vagy legalábbis a látszólagos halálból. Őt ugyanis mindenki halottnak hitte (még a harmadik moziban halt meg elvileg), a kilencedik rész előzetese alapján azonban váratlanul újra felbukkan.

És, hogy mi lehet a franchise sorsa, ha a tizenegyedik mozival a fő történeti szálat végleg lezárják? Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a Universal nem hagyja majd sokáig parlagon heverni egyik legtermékenyebb aranytojást tojó tyúkocskáját. Készülhetünk az új spin-off mozikra, hiszen erre alkalmas szereplőből nincs hiány…