Kiderült, ki lesz a Joker-szólófilm főszereplője

A választás némileg meglepő, de jobban belegondolva, aligha találhattak volna jobb színészt egy ilyen komplex karakterhez.

Egy színész, aki játszott már bérgyilkost, megformálta Jézust, elismert country zenész bőrébe bújt, de szeretett már bele egy operációs rendszerbe is, és akit pályafutása során három alkalommal jelöltek Oscar-díjra. Kitaláljátok ki ő?

Ha ennyiből nem volt meg, eláruljuk:

Joaquin Phoenix.

A Variety értesülései szerint Phoenix alakítja Todd Phillips Joker-szólófilmjének főszerepét. A sztár, aki korábban soha nem játszott szuperprodukcióban most minden idők legikonikusabb gonosztevőjével mutatkozhat be a képregényadaptációk világában. Az eddigi információk szerint Phoenix volt Philips első választása a szerepre, és bár a színész hezitált egy ideig, végül igent mondott a felkérésre.

Nem ez az első alkalom, hogy Oscar-jelölt színész csatlakozik egy szuperhősfilmhez, elég ha csak Benedict Cumberbatch Doctor Strange -jére gondolunk.

A Warner korábbi tervei közt szerepelt Leonardo DiCaprio szerződtetése, és bár ezek szerint a dolog nem jött össze, Phoenix egy zseniális színész, és első blikkre kiváló választásnak tűnik.

Az új Joker mozi a DC bővített filmes univerzumán belül valósul majd meg, melyben az egyes képregény adaptációk egyáltalán nem kapcsolódnak egymáshoz. Így kerülhet majd párhuzamosan a mozikba Margot Robbie Harley Quinn-filmje is, melyben Jokert Jared Leto formálja majd meg.