Kiderült, ki rendezi a következő Star Wars filmet

A Star Wars: Skywalker kora mozival egy nagy korszak véget ért, de ez nem jelenti azt, hogy egy franchise is a végéhez ért volna. Természetesen a Lucasfilm egy rakás módján dolgozik, hogyan bővíthetné ki a Star Wars univerzumot újabb és újabb filmekkel, sorozatokkal. Ezekről még nagyon kevés információ szivárgott ki, de most kiderült, hogy kik készíthetik el a következő Star Wars mozit.

Az igazsághoz tartozik, hogy a Lucasfilm és Disney több vasat is tart a tűzbe, így még nagyon homályos, hogy milyen lehet a franchise jövője. Az viszont biztos, hogy mind a mozivásznon, mind a Disney+ csatornán várhatunk majd újdongásokat a következő években.

Az egyik új mozifilm kapcsán derült ki a napokban, hogy jó eséllyel J.D. Dillard ülhet majd a rendezői székben. Ő korábban néhány sorozat-epizód mellett elsősorban a Sleight és a Sweetheart mozikkal hívta fel magára a figyelmet. Ezek egyelőre nem tartoznak a legfelkapottabb filmek közé, de Dillard egy feltörekvő rendező, így érdemes lehet megadni neki az esélyt egy komolyabb projekthez is.

A forgatókönyv megírását is egy hasonló kaliberű arcra, Matt Owensre bízhatják. Az ő neve elsősorban a Marvel-sorozatok rajongóinak lehet ismerős, hiszen néhány Luke Cage, A SHIELD ügynökei és The Defenders epizód is az ő tollából született meg.

Az új Star Wars moziról egyelőre nagyon kevés pletyka kerint a neten, ezeknek sem feltétlenül kell felülni. Egyes források szerint a történet a Sith anyabolygón, az Exegolon játszódhat, amivel először a Skywalker korában találkozhattak a rajongók.

De nem csak ezt a projektet kezeli hétpecsétes titokként a Disney, hiszen a többiről sem nagyon szivárogtak még ki hírek. De könnyen elképzelhető, hogy a jövőben készülhet mozi vagy sorozat a Nagy Köztársaság idejéből, illetve az Öreg Köztársaság idejéből is.