Az Avatar: A víz útja továbbra is töretlen sikernek örvend a mozipéntáraknál, a film jelenleg a negyedik legmagasabb bevételét hozta a maga 2,13 milliárd dollárjával, az Avatar 3-at pedig már leforgatta James Cameron és csapata.

Az Empire magazinnak adott új interjújában Jon Landau, a franchise producere elárult néhány újabb részletet azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatnak a rajongók a következő három folytatástól. Cameron egyébként korábban már azt is elhintette, hogy a harmadik részben egy ellenséges Na'vi törzs is felbukkan majd, akik a bolygó vulkanikus tájain élnek.

Ők a “hamu népe”, akit Varang vezet, akit nem más, mint a Trónok harca harca sorozatból megismert Oona Chaplin (galériánkban) alakít. “Vannak jó emberek és vannak rossz emberek. Ugyanez a helyzet a Na'vik oldalán is. Gyakran az emberek nem látják magukat rossznak. Mi a kiváltó oka annak, hogy olyanná válnak, amit mi rossznak látunk? Talán vannak más tényezők is, amelyekkel nem vagyunk tisztában” - mondta Landau.

Charles Chaplin unokája köztudottan rajong a franchise-ért, egy korábbi interjúban pedig a trójai falóhoz hasonlította Cameron filmjét, mivel szerinte a rendező egy sokak számára fogyasztható filmben olyan fontos témákkal foglalkozik, mint a természethez, az emberekhez egymáshoz, önmagukhoz és a szellemhez való viszonyuk.

Landau azt is elárulta, hogy a franchise negyedik részének cselekményében egy nagyobb időugrás történik majd, amely végül elvezet az ötödik rész történéseihez. Az Avatar 3-at a tervek szerint 2024 decemberében mutatják be.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»