Kiderült, mi lett Joker barátnőjének a sorsa

Kétségtelen, hogy az idei év egyik legnagyobb sikerét Todd Phillips filmje, a Joker tudhatja magáénak, és bár számos kérdést hagyott maga után a történet, egy valamire mostanáig nem derült fény.

Noha maga a rendező korábban már megerősítette, hogy Arthur Fleck barátnője, Sophie Dumond nem halt meg a történetben, a Joker mozikba került végső változata mégis nyitva hagyta ezt a kérdést, noha a forgatókönyv eredeti változatában erre is választ kaphatunk.

Mint ahogy az a cselekmény során kiderül, Zazie Beetz által megformált Sophieval való gyengéd kapcsolatát csupán képzeli Arthur Fleck, ám a történet egyik legvérfagyasztóbb jelenete az, amikor minderre nem csupán fény derül, hanem amikor a férfi belopódzik a nő lakásába, a vágás után pedig láthatjuk őt kisétálni anélkül, hogy megtudnánk mi is történt odabent valójában.

Az eredeti változat szerint tehát Arthur egy üzenetet hagy a nő lakásánál, amelyben arra kéri, nézze meg élete első televíziós szereplését a Murray Franklin Tonight műsorban. A továbbiakban látható, ahogy a nő leül a készülék elé, majd a sikoltását hallhatjuk, ahogy ő maga is végignézi a műsorvezető halálát.

A jelenet a Joker egyik legfélelmetesebb pillanatának számít, és bár a film bevételei bőven átlépték már az 1 milliárd dollárt, a Warnernél továbbra sem döntöttek még a folytatásról, mindenesetre valószínűleg sokak számára megnyugtató lehet, hogy sem az anyukának, sem pedig a gyermeknek nem esett bántódása a történetben.