Matthew Perry, a Jóbarátok Chandler Bingje október 28-án hunyt el tragikus hirtelenséggel.

A friss hírek szerint a színész halálát "a ketamin akut hatása" okozta, erősítették meg a Los Angeles-i egészségügyi hatóságok.

Perryre októberben találtak rá LA-i otthonában a medencéjében, ekkor már nem mutatott életjelet, és a korábbi vélekedések szerint fulladás okozta a halálát. A színész korábban fájdalomcsillapító- és alkoholfüggő volt, és többször járt rehabilitációs klinikákon. A józanság megőrzésére tett erőfeszítései ellenére emlékirataiban többszörös visszaesést vallott be.

A Los Angeles megyei orvosszakértő a koszorúér-betegséget és az opioidhasználati zavar kezelésére szolgáló buprenorfin hatását is az 54 éves korában bekövetkezett színész halálának okaként említette, írja a BBC.

Raffi Djabourian vezető helyettes orvosszakértő kijelentette, hogy Perry szervezetében a ketamin magas szintje valószínűleg kardiovaszkuláris túlstimulációt és légzés is nehézségket okozott, a fulladás és a koszorúér-betegség szintén szerepet játszott.

A Jóbarátok sorozatból ismert színésztársai egytől egyig tisztelegtek előtte, és zártkörű temetést követően helyezték örök nyugalomra.

A színészről 5 legjobb filmszerepével emlékeztünk meg ebben a cikkünkben.