Nehéz megmondani, hogy Nicolas Cage akkor most pontosan milyen státuszt is foglal el Hollywoodban. Több évtizedes karrierjét aligha lehetne elvitatni tőle, amelyben számos emlékezetes alakítás és film öregbíti a hírnevét. De azt sem, hogy hosszú évek óta következetesen csak fura filmeket vállal és ezekben olykor egészen fura alakításokat láthatunk tőle.

Nicolas Cage legújabb filmje egy vígjáték, amelyben szó szerint saját magát alakítja. A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya egy olyan Nicolas Cage-et mutat be, aki bármire hajlandó, hogy újra a rivaldafénybe kerüljön, miután karrierje megfeneklett. Ezért bevállal egy őrült rajongói ötletet, miközben a CIA is beszervezi, szóval egy rakás kalamajka zúdul a nyakába. A nézők pedig imádják a filmet.

De Nicolas Cage valóban ilyen típus, aki képes bármit a háttérbe szorítani, ha egy újabb szereplehetőségről van szó? A legkevésbé sem. Egy interjú során ugyanis elmesélte, hogy számára mindig és minden körülmények között a család a legfontosabb.

Olyannyira, hogy két gigaprojektre is szemrebbenés nélkül mondott nemet még az ezredforduló környékén. Nicolas Cage úgy fogalmazott, „nincs olyan Nic Cage a valóságban, aki ne akarna időt tölteni a gyerekeivel. Nincs olyan Nic Cage, aki ne a családját helyezné a karrierje elé. Visszautasítottam A Gyűrűk Ura és a Mátrix felkéréseket is, mert nem akartam három évre Új-Zélandra vagy Ausztráliába költözni a forgatások miatt, mert a fiam, Weston mellett volt a helyem.”

A színész tehát gondolkozás nélkül hajlandó lemondani bármilyen szerepről, ha az távol tartaná a családjától. Ebből a szempontból tehát A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya nem az igazi Nicolas Cage-et mutatja meg nekünk. A galériában ebből a filmjéből és néhány korábbiból is nézhettek meg képeket.