A zombi-rajongók körében általánosan elterjedt nézet, hogy ha nem is minden idők, de az utóbbi évek egyik legjobb zombis filmje a 2016-os Vonat Busanba: Zombi expressz volt. Sang-ho Yeon filmje idén megkapja első folytatását is, a Peninsula - Holtak szigete pedig nem akárhol fog debütálni.

A közönség számára a tervek szerint csak augusztusban kerül majd bemutatásra a nagy reménységű horrorfilm, ám ezt megelőzően bekerült egy igen illusztris társaságba. A Cannes-i filmfesztivál szerkesztői beválasztották az általuk nagyra tartott filmek 56-os listájára. Egyelőre nem tudni, hogy a koronavírus miatt végül elhalasztott esemény így milyen formában valósulhat meg, de még így is piszok nagy elismerésnek számít, ha egy filmet beválasztanak a bemutatni kívánt alkotások közé.

A Peninsula - Holtak szigete története négy évvel az első film eseményei után játszódik. A főhős, Jung-seok egy katona, aki annak idején alig menekült meg a járvány sújtotta övezetből. Most csapatával egy fedett akció keretein belül újra vissza kell térni a fertőzött területre, hogy megszerezzenek valamit. Ám a küldetés során egy csapatnyi túlélőbe botlanak, innentől pedig az egyetlen cél már csak a megmenekülés lehet.