Kiderült, mindenki rosszul ejtette Brendan Fraser nevét

Markos György és „Villám Sekesespeare” óta tudjuk, hogy az „ángélusok” úgy írják, hogy zongora és úgy mondják, hogy kefe. Nem ritka, hogy még kedvenc sztárjainknak sem tudjuk, valójában hogy is ejtik a nevüket. Ez egyébként az egész világon előfordul, bizonyos hírességek nevét szinte mindenhol rosszul ejtik. Tudtad például, hogy Charlize Theron nem „teron”, hanem sokkal inkább „tron”? Vagy azt, hogy Lindsay Lohan saját nevét nem „lóennek” ejti, hanem inkább „lóvennek”? És Alicia Silverstone megvan? Mármint nem az „alísa” Silverstone, hanem az igazi, aki „alícia” Silverstone-nak ejti a nevét? Ebbe a sorba bizony Brendan Fraser is bele illik.

A ’90-es évek egyik legnagyobb sztárja volt, aki az utóbbi évtizedekben eléggé eltűnt a mozikból, de A bálna című drámával nagyszerű visszatérésre készül. A színész nemrégiben vendége volt a Variety magazin Actors on Actors című beszélgetős műsorának, amelyben Adam Sandler készített vele interjút. A beszélgetést természetesen azzal indította, hogy felkonferálta színésztársát, akivel 1994-ben együtt szerepeltek a Pancserock című vígjátékban.

Majd rögtön a felkonferálás után rá is kérdezett: hogy is ejted a neved? És Brendan Fraser elárulta, hogy bizony nem úgy, ahogy mindenki ejtené és ahogy egyébként Adam Sandler is ejtette. A sztár elmondta, hogy nem „fráziér”, hanem „frézör”, mint az angol penge, vagyis razor. Még imitálta is a borotválkozás mozdulatát, hogy egyértelmű legyen. Mikor Adam Sandler ennek ellenére maradt a „frázier” ejtésnél, Brendan Fraser vállat vont, mondván „fenébe vele, úgyse tudja senki rendesen kimondani”.

Amerikában tehát valószínűleg tényleg mindenki rosszul ejtette, de talán mi, magyarok ezúttal kivételt jelentünk. Hazánkban a legtöbben ugyanis szintén „brendán frézernek” szokták nevezni a színészt.