Kiderült, miről szól majd a Zombieland 2

Közel 10 évvel az első film, a Zombieland bemutatása után az alkotók ismét összeállnak, hogy nekifussanak a zombi-apokalipszis kellős közepén játszódó történetnek – és most már azt is tudjuk, miről fog szólni a film.

Ruben Fleischer filmjében 4, teljesen véletlenül összeverődött ember (Woody HarrelsonEmma Stone, Jesse Eisenberg és Abigail Breslin) küzd az életben maradásért egy olyan világban, ahol egy zombivírus letarolta az emberiséget. Los Angelesbe vezető road-tripjük során számos hasznos tanáccsal látják el a nézőt, hogyan lehet megúszni a támadásokat egy teljesen a feje tetejére állt világban. A 2009-es film nagy sikernek örvendett annak idején – és még úgy is maradandó vígjátékként tartják számon, hogy a kétezres években igencsak tombolt a zombi-láz.

A megkésett folytatás nem ugyanott veszi majd fel a fonalat, ahol az előző film abbamaradt, hanem pár év kihagyás után mutatja a szereplőket, akik a pletykák szerint visszatérnek – ahogy a rendező és a két forgatókönyvíró, Rhett Reese és Paul Wernick is.

Az alapsztori: a zombipopuláció ugyan csökkenni kezd, és a főhőseinken is eluralkodik némi nyomott hangulatú apátia – azért sikeresen bajba keverik magukat és egymást, ráadásul felfedezik, hogy kifejlődött egy új, szuper-zombi faj, amely okosabb is, gyorsabb is, és hatékonyabb is, mint elődje.

Bár a folytatás későinek tűnhet, Hollywoodban nem egyszer előfordul, hogy ilyen-olyan akadályok (megbukott forgatókönyvek, anyagi akadályok, jogdíg-kérdések) miatt csak a tervezettnél jóval később készül el egy sikeres film folytatása. A Zombieland-et pedig nem felejtették el teljesen: 2013-ban terveztek belőle sorozatot, ám a sikertelenül vetített pilot után az Amazon elengedte a tervet.

Bízzunk benne, hogy a készülő film megüti majd a rajongók mércéjét, és felidézi az első film sikerét.