Legutóbb 2017-ben, az Alien: Covenant megjelenése után már felmerült annak lehetősége, hogy Ridley Scott elkészítené a kultikus franchise harmadik előzményfilmjét is, mostanáig azonban semmit sem lehetett tudni a filmről.

Noha továbbra sincsenek hivatalos információk arról, mikor is kerülhet a mozikba az Alien: Awakening, Ridley Scott mindenesetre egy friss interjúban elhintett némi infót a forgatókönyvvel kapcsolatban.

“Azt gondolom, hogy még mindig bőven van mit kifejteni azzal kapcsolatban, miért is alkottak meg egy ilyen lényt. Ezt már akkor tudtam, amikor az első filmet elkészítettem. Én mindig is egy hadihajóra gondoltam, amely a tojásokat szállítja, de hogy mi volt a hajó célja...szerintem ez az, ami még jócskán kibontakozásra vár” - jegyezte meg a rendező.

A Covenant története jócskán hagyott maga után megválaszolatlan kérdéseket, a film nem is igazán váltotta be sem a hozzá fűzött reményeket, mindez pedig a bevételen is meglátszott, amely “mindössze” 240 millió dollárra rúgott. Egyelőre persze kérdéses, mit is kezd majd a Disney a kultikus filmszériával, várhatóan azonban nem kell már sokáig várni arra, hogy hírt kapjunk egy új Alien filmről.