Kihívót kap a Marvel, jön az európai szuperhős univerzum

Bármennyire is meghódították a világot, mind a Marvel, mind a DC képregényei és minden egyéb, ami ezek alapján készült, mégis csak ízig-vérig amerikai sztorik. Majd’ mindegyik hős és gonosztevő amerikai (vagy földönkívüli, esetleg másik dimenzióból származik). A rajongóknak ezzel sosem volt különösebben nagy baja, de vannak azért olyan filmkészítők, akik úgy érzik, ideje lenne komoly konkurenciát állítani az MCU-nak.

Közéjük tartozik az a francia Florent Lamy is, aki egyébként Hollywoodban is aktívan tevékenykedik, méghozzá sztárok ügynökeként. Most viszont kiderült, hogy már évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy megalkotja a saját képregényes moziverzumát, ehhez pedig kifejezetten európai, egyelőre azon belül francia képregények jogait szerezte meg.

Megalapította az Imagineers Studiót, amelyhez olyan filmes szakembereket toboroz, akik már Hollywoodban is bizonyítottak. A cél egy több filmből és sorozatból álló multiverzum megalkotása, amely a mozikban és a streaming platformokon is futhatnak.

Florent Lamy már megvásárolta az elismert francia képregényíró, Jean-Yves Mitton több képregényét is, így például a Mikros sorozatot és a L’Archer Blanc, vagyis a Fehér Íjász jogait. Ezekből nem csak francia nyelvű műsorokban gondolkozik, hiszen nem elsősorban francia filmeket, hanem inkább európai filmeket akar.

Immár három éve dolgozik a projekten, de egyelőre nem tudni, hogy mikor válhat valósággá ez az egyébként nagyon ambiciózus projekt. Ahogy azt sem, hogy mozifilmmel vagy inkább sorozattal indítanák-e újra.