A Marvel Emmy-díjas sztárját, Jonathan Majorst ejtette a stúdió, miután egy büntetőjogi perben elítélték, mivel bántalmazta korábbi barátnőjét, a brit koreográfust, Grace Jabbarit.

Egy New York-i esküdtszék bűnösnek találta Majorst abban, hogy márciusban egy vita során megtámadta és zaklatta Jabbarit. Ennek eredményeként Majors akár egy év börtönbüntetésre is számíthat.

Majors játszotta a gonosztevő Kanget a Marvel A Hangya és a Darázs: Kvantumánia és a Disney+ Loki című sorozatában. A Marvel Studios állítólag átdolgozza a következő Bosszúállók-film forgatókönyvét, amelynek most az előzetes tervek szerint Bosszúállók 5 lesz a címe.

Az elítéléséhez vezető incidens egy fizikai összetűzés volt egy másik nő Majors telefonján lévő szöveges üzenete miatt. Jabbari azt vallotta, hogy Majors megragadta őt, kicsavarta a karját, és fejbe ütötte, aminek következtében eltört az ujja, zúzódásokat és egy vágás keletkezett a füle mögött.

Az esküdtszék felmentette Majorst a súlyos zaklatás és a testi sértés szándékos vétsége alól. 

Az ítéletet követően Majors ügyvédje nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentette, hogy továbbra is hisz ügyfele ártatlanságában, és szándékában áll tisztázni a nevét.

Majorst eltávolították az amerikai hadsereg egyik nagyszabású reklámkampányából, és elhalasztották a Magazine Dreams című új filmjének bemutatását, amelyben szerepelt. 

Az ítélethirdetést február 6-ra tűzték ki.