Josh Hartnett karrierje elején Hollywood egyik legígéretesebb színészének számított, az utóbbi években mintha azonban egy kissé kikerült volna a rivaldafényből. Nem ugrik be, kiről van szó? Nézd meg a lenti galériában!

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a színész visszavonult volna, sokkalta inkább arról van szó, hogy főként olyan filmekben vállalt szerepet, amelyek kevésbé jutottak el a szélesebb közönséghez. Hogy Hartnett színészi karrierjében jó ideje nem ért el nagyobb áttörést, annak valódi oka egy igazán nagy szerep visszautasítása lehet.

Korábban több híresztelés is felmerült azzal kapcsolatban, hogy Hartnett csaknem 3 szuperhős szerepét is visszautasította, ám mindezt maga a színész cáfolta végül a Variety magazinnak adott interjújában.

„Nem utasítottam vissza Pókember szerepét, csupán Supermant nem vállaltam el. Az egy egyenes ajánlat volt, és emlékszem a karrierem azon pontjára, amikor többen kérdezgették tőlem, elvállalom-e, de végül nemet mondtam” – nyilatkozta Hartnett.

A színész nem csak Henry Cavillnek volt riválisa Superman szerepe kapcsán, hiszen egy másik pletyka szerint Batman szerepére is jó eséllyel pályázhatott:

„A Batman lényegében nem volt sem meghívó egy válogatásra, sem pedig ajánlatról nem volt szó. Egy alkalommal beszélgettem ugyan a rendezővel, Christopher Nolannel, de ennyi. Rengeteg téves információ kering erről.”

Annyi bizonyos, hogy Hartnett karrierje teljesen máshogy festene ma, ha elvállalta volna a kriptoni szuperhős szerepét, ám úgy tűnik, hogy egy cseppet sem bánja, hogy végül úgy döntött, kimarad a képregény adaptációk világából.

akció | kaland | sci-fi

A Kripton bolygó szülötte, Ka-El gyermekként érkezik a Földre. Egy házaspár tagjai, Martha és Jonathan Kent fogadják be és nevelik fel. A fiú rádöbben, hogy különleges... több»