Kiskorú szexuális zaklatásával, abortuszra való kényszerítéssel vádolják Steven Tylert

Szexuális zaklatással és erőszakkal vádolják Steven Tylert. Mindemellett pedig azzal is megvádolták az énekest, hogy szándékosan érzelmi sérelmeket okozott egy kiskorúnál, akit arra is rákényszerített, hogy abortuszt végeztessen.

A Rolling Stone értesülései szerint Julia Holcomb állítása szerint 1973-ban nem sokkal a 16. születésnapja után szexuális kapcsolatot folytatott az Aerosmith frontemberével, aki akkor 25 éves volt. A dokumentumokban ugyanakkor Steven Tyler nincs személy szerint megnevezve.

Keresetében azt állította, hogy a zenésszel egy Aerosmith-koncerten találkozott Portlandben, ahol élt, és hogy a koncert után a zenész visszavitte őt a szállodai szobájába. Holcomb azt állította, hogy elmondta Tylernek a korát és problémás otthoni életét, mielőtt a férfi "különböző szexuális bűncselekményeket követett el rajta". Holcomb azt állította, hogy a férfi másnap reggel taxit hívott neki.

Holcomb azt is elmondta, hogy a zenész repülőjegyet küldött neki a következő Aerosmith koncertre, amely Seattle-ben zajlott, ahol tovább folytatódott a viszonyuk. Holcomb azt állította, hogy 1974-ben Tyler meggyőzte az anyját, hogy engedje meg neki, hogy ő legyen a törvényes gyámja, állítólag azzal az ígérettel, hogy gondoskodik róla.

Holcomb keresete szerint azonban a férfi "nem tartotta be érdemben ezeket az ígéreteket, ehelyett továbbra is utazott vele, bántalmazta, valamint alkohollal és kábítószerrel el. 1975-ben, amikor Holcomb 17 éves volt, azt állította, hogy terhes lett Tyler fiával, és az énekes ragaszkodott hozzá, hogy megszakítsa a terhességet.

Az abortusz után Holcomb elhagyta Tylert, és visszaköltözött Portlandbe, hogy új életet kezdjen. Steven Tyler ugyanakkor 2011-ben kiadott egy memoárt, amelyben azt írta, hogy annak idején "majdnem elvett egy tini menyasszonyt", miután a lány szülei belészerettek és aláírtak egy papírt, hogy ő kapja meg a felügyeleti jogot, hogy ne tartóztassák le, ha elviszi őt az államokból.

Holcomb a keresetében azt állította, hogy a könyv megjelenése "akaratlanul hírhedté tette", miközben egy "romantikus, szeretetteljes kapcsolat" hamis képét festette le.