Kiszáll a sorozatból a Walking Dead főszereplője

Úgy hírlik – és a hír igaz – hogy a The Walking Dead 9. évada az utolsó évadot is jelenti az AMC sikersorozata egyik főszereplőjének, aki a sorozat első része óta jelen volt.

Andrew Lincoln, aki Rick Grimes-t alakítja, elköszön a szériától, ám előtte még lenyom egy évadot – de már így csak nagyjából 6 részben tűnik majd fel. Hogy miért és hogyan távozik majd a karakter a történetből, nyilván nagyon fontos kérdés lesz az alkotók és a rajongók számára is, így valószínűleg hétpecsétes titokként őrzik majd – és már most előre borítékolható, hogy sokan fognak még úgy is a szívükhöz kapni, hogy tisztában vannak az elkerülhetetlennel.

Ráadásul Lincoln valóban túlzás nélkül a sorozat főszereplője és vezető karaktere – így az ACM nagyban törheti a fejét azon, hogy a színész döntése miatt kivel tudják majd betömni a sorozatban keletkezett űrt – hiszen vezetőre szükség van. Egyesek szerint elképzelhető, hogy Norman Reedust tolják majd még inkább előtérbe. Vagyis a rajongók abban biztosak lehetnek, hogy Daryl Dixon marad még, sőt, többet is kapunk majd belőle, mint eddig.

A színfalak mögötti drámák nem idegenek egy ilyen régóta és sok szereplővel futó sorozatnál – legutóbb Lauren Cohan sírt ki magának jobb szerződést, amit természetesen nem felejtett el megosztani a szociális médiával is.

Lincoln viszont pont az ellenkezőjére vágyik, és több mint nyolc év után szívesen hagyja ott a sorozatot, ami nagyjából minden idejét lekötötte – a színész valószínűleg karrierje jelenlegi pillanatában szívesen nézne új és más jellegű kihívások elé.

Akármi is a motivációja, az biztos, hogy a rajongók nehéz idők elé néznek – de a világ változik, még akkor is, ha egy poszt-apokaliptikus zombiinvázió alatt élünk.