Kitiltották Morgan Freemant Oroszországból

Közel három hónapja, hogy Oroszország megszállta Ukrajnát, a politikusoktól kezdve a filmsztárokon keresztül a hétköznapi emberekig pedig egyre többen felháborodásuknak adnak hangot, illetve támogatásukat fejezik ki Ukrajna felé.

Az elmúlt napokban csaknem 963 amerikai állampolgár neve került fel arra a listára, amely megtiltja az Oroszországba történő beutazást. Nem meglepő módon ezen a listán szerepel az Egyesült Államok jelenlegi elnöke Joe Biden, alelnöke, Kamala Harris és a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg, ugyanakkor érthetetlen okokból a 2018-ban elhunyt John McCain szenátor és elnökjelölt neve is felkerült a listára.

Szintén értetlenkedésre adhat okot, hogy Morgan Freeman neve is megtalálható ezen az összeállításon. A színész még 2017-ben beszélt arról egy videóban, hogy Oroszország “megtámadta” az Egyesült Államokat, hogy tönkretegye a demokráciát. Morgan Freeman utalt arra is, hogy Oroszországnak köze lehetett Donald Trump 2016-os elnökválasztási győzelméhez.

A BBC beszámolója szerint a támadást Vlagyimir Putyin sajtótitkára, Dmitrij Peszkov indította el, aki Freemant tájékozatlan szórakoztatóművésznek nevezte, hozzátéve, hogy a hollywoodi emberek nem igazán értenek a politikához. A továbbiakban Maria Zakharova külügyminisztériumi szóvivő azt állította, hogy Freemant "átverték", hogy így gondolkodjon.