David O. Russell 1930-as évekbeli Amszterdam című krimije a stúdió becslései szerint a hatalmas, 80 millió dolláros költségvetés és a Christian Bale-t, Margot Robbie-t és Taylor Swift énekesnőt is felvonultató A-listás szereplőgárda ellenére megbukott a kasszáknál. Mindössze 6,5 millió dollárt hozott a premierhétvégén az USÁ-ban.

Sokkoló csalódás volt ez az elismert rendezőnek, akinek pazar társulatában John David Washington, Chris Rock, Anya Taylor-Joy és Robert De Niro is szerepelt. A nagy sztárgárda ellenére a közönség nem jött tömegesen, az egy mozivászonra jutó átlag 2163 dollár volt, ami Russell karrierjének egyik legrosszabb debütálása.

A 20th Century Studios New Regency által társfinanszírozott és a Walt Disney Co. által kiadott produkciójának középpontjában egy amerikai szenátor rejtélyes gyilkossága állt. A film - amely egy gyilkossággal vádolt baráti társaságot követ, akik megpróbálják tisztára mosni a nevüket - a kritikusok körében sem aratott osztatlan sikert, mindössze 34 százalékos értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on.

Az Amsterdam valahogy még rosszabbul teljesített a külföldi piacokon: a 80 millió dolláros költségvetése mellett 10 millió dollárral debütált világszerte. A filmet a jegypénztáraknál a Bernard Waber gyerekkönyvén alapuló Krokodili című musical verte meg, amelyben Shawn Mendes egy számítógép által generált hüllő hangját adja. A Krokodili 11,5 millió dolláros becsült jegybevétellel debütált, 4350 moziban nyitotta meg a bemutatót, ami egy vetítőteremre lebontva 2643 dolláros átlagot jelentett.

64 Amszterdam  (2022)

dráma | szatíra | történelmi

A 30-as években játszódó film három barátot követ, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az... több»