Bár Quentin Tarantino egy mozifilmmel még adós a rajongók felé, könnyen lehet, hogy a rendező már most lezárta filmes karrierjét.

A 2019-ben mozikba került  Volt egyszer egy Hollywoodra a kritika általánosságban úgy hivatkozott, amely össze is foglalja Tarantino életművét. A film cselekményében ugyanis több olyan elem és easter egg is található, amelyeket korábban már rendre felhasznált a rendező, és amelyeket izgalmas is volt keresgélni a rajongóknak.

Egy friss interjú során azonban Tarantio elmondta, hogy könnyen lehet, hogy a Hollywood után már nem készít több filmet. A Pure Cinema Podcastban Tarantino ugyanis említést tett arról, hogy szerinte a rendezők többsége mindig elszúrja az utolsó filmjét, mindez kiváltképp jellemző azokra az alkotókra, akik a 70-es, 80-as és 90-es években zárták le karrierjüket.

“Elég ritka, hogy valaki egy igazán elfogadható filmmel zárja le pályát, az pedig, hogy valaki egy jó filmmel zárja le a karrierjét valóságos fenoménnak számít” - jegyezte meg Tarantino.

A legtöbben valószínűleg reménykednek abban, hogy mindezt a rendező nem gondolta komolyan, mert egy biztos: rossz vagy középszerű alkotás aligha láthattunk tőle az elmúlt évek során.