Jessica Koch hazánkban is nagy sikert arató regényét Tim Trachte adaptálta a mozivászonra. A valós eseményeket feldolgozó Közel a horizonthoz a hazájában a tavalyi év egyik legsikeresebb produkciója volt, csütörtöktől pedig már a magyarországi mozikban is látható.    

A megtörtént események alapján készült filmben valódi érzelmi kavalkád vár a nézőkre. A konfliktuskerülő Jessica ígéretes jövő előtt áll. Nem is feltételezi, hogy amikor rátalál a szerelem, alapjaiban változik meg az egész életszemlélete. Arról pedig végképp nincs fogalma, hogy hamarosan döntéshelyzetbe kényszerül, és bizakodás és aggodalom fogja áthatni a mindennapjait. Tim Trachte romantikus drámája több kényes témát is érint, miközben kendőzetlenül mutatja be a múlt sötét titkait. A Jessica Koch regénye alapján készült film 2020 februárjában kerül a mozik kínálatába.

A produkciót Ariane Schröder forgatókönyve alapján Tim Trachte rendezte (Abschussfahrt, Közel a horizonthoz), míg a főbb szerepeket Frederick Lau, Luna Wedler, Denis Moschitto, Jannik Schümann, Kristin Hunold, Stephan Kampwirth és Victoria Mayer alakítják.

Íme tehát 5 tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Jessica Koch a film alapjául szolgáló könyve bestseller volt Németországban.
  • A film forgatása 2018. szeptember 18. és november 15. között zajlott Kölnben, Münchenben (Németország) és Portugáliában.
  • A Közel a horizonthoz költségvetése 750 ezer euró volt. Ehhez a FilmFernsehFonds Bayern 450 ezer, míg a német filmalap 300 ezer euróval járult hozzá.
  • A Közel a horizonthoz Jessica Koch azonos című, valós eseményeket feldolgozó 2016 regényének adaptációja.
  • A film remek kritikai fogadtatásban részesült a hazájában, de a közönség körében is szép sikereket ért el. A Közel a horizonthoz-ra több mint 336 ezer jegyet értékesítettek a németországi mozik.

Hazai premierdátum: 2020.02.13.