Lady Gaga már eldöntötte, ki a legjobb rendező

Bár a Csillag születiket szinte minden fontos kategóriában jelölték Oscar-díjra, az sokakat meglepett, hogy ezek között nincs ott a legjobb rendezőnek járó díj. Persze Bradley Cooper így sem panaszkodhat, hiszen megkapta a legjobb színész és a legjobb adaptált forgatókönyv jelölését – ám sokan felkapták a fejüket arra a hírre, hogy a színész-rendező legutóbbi munkája sem fogja számára elhozni a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat.

Lady Gaga – aki ugyan átaludta a jelöltek névsorának bejelentését – is megütődött ezen a híren. Az énekes-színésznő, aki idén történelmet írt azzal, hogy egyszerre jelölték a legjobb színésznő és a legjobb eredeti filmzene kategóriába, másnap fél kilenc körül kelt és tudta meg a nagy hírt a menedzserétől. Gaga annyira meghatódott, hogy sírva is fakadt.

Ám amellett nem tudott elmenni szó nélkül, hogy Coopert nem jelölték: „Sosem tudhatja az ember, hogyan alakulnak a dolgok – de biztos vagyok benne, hogy a nap végén eszébe fog jutni, hogy számomra – és a stáb többi tagja számára is – ő a legjobb rendező.”

A színész és az énekesnő nagyon összebarátkozott a forgatás során, és mindkettejük elmondása szerint élvezték a nehéz és kemény munkát. Lady Gaga nemrég egy interjúban mesélt róla, hogy még aznap, amikor véget ért a forgatás, visszafestette a haját a megszokott színére, annyira megviselte a történet. Minél előbb szabadulni szeretett volna a szerepből, amit azért természetesen nem tudott teljesen kiirtani magából.

Ami, úgy tűnik, megérte: a közönség és a szakma is imádja.